Villkor

Om Kreativa Ting
Kreativa Ting är pysselbutiken som har samlat varor inom olika grenar som har med kreativitet att göra som tex. Symaskiner, tillbehör, Bakprodukter som redskap och ätbara varor, Scrapbooking och Hobbymaterial mm.

Juridiskt namn = Inspirerar med Kreativa Ting i Sverige AB

Organisationsnummer 556888-9033

***

Kontakta oss
Du kan lättast få kontakt med oss genom att besöka butiken på:

Kreativa Ting 
Traversgatan 7
72138 Västerås

Butiken ligger på Erikslund i Västerås, mittemot Max Hamburgare.

Öppettider:
Måndagar stängt!
Tis-Fre 11-18
Lör  11-15
Söndagar stängt!

Telefon 021-300 298 (Vi svarar i mån av tid!)

Svar får du om du mailar oss på info@kreativating.se  (Var vänlig att bara maila oss en gång om samma sak, ju flera ggr du mailar om samma sak ju längre tid tar det innan vi svarar. Vi svarar på mail i turordning och jobbar så fort vi kan med att beta av alla mail som kommer in.)

Är det något väldigt viktigt du behöver svar på omgående ber vi dig besöka butiken då vi jobbar efter principen att kunderna i butiken går före telefon och mail.

***

Allmänt

För att handla hos Kreativa Ting måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar och kreditbolaget inte godkänner personen för fakturaköp.

Alla uppgifter Du lämnar stannar hos oss. Vi lämnar inte ut uppgifter till tredje part. .

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar och lagerhållning, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. Samtliga priser är inklusive moms.

***

Frakt
Du betalar en fraktkostnad per beställning för närvarande fast frakt om 59:-, inom Sverige. Fraktfritt vid beställning över 1000 kr, inom Sverige.

***

Leveranstid
Leveranstiden är vanligtvis 2-7 arbetsdagar från beställningsdagen. Leveranstiden gäller för produkter vi har i lager. Produkter som måste beställas tar ytterligare några dagar att leverera. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta.

Vi förbehåller oss rätten att stryka ej levererbar vara från order, då givetvis med prisavdrag för densamma. Vi tar alltid kontakt med dig om detta skulle inträffa, antingen via telefon eller mail. Fördröjning av detta kan ske vid hög arbetsbelastning.
Vid hög arbetsbelastning reserverar vi oss för om vi inte hunnit uppdatera webshopen. Vi gör dock allt vi kan för att hålla butiken uppdaterad så att varorna skall finnas inne.

Under sommaren och högtider kan det vara någon fördröjd leveranstid pga stängt i butiken. Vi försöker informera om detta i förväg på vår hemsida.

***

Bekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

***

Betalning
Nu kan du välja mellan att betala med kort – VISA och MasterCard, faktura och delbetalning.

***

Betalning med kort
Kortbetalningen tillhandahålls via Netaxept och sker med ett VISA eller MasterCard kort. Vi tillämpar inga extra avgifter när du betalar med kort och all kortdata hanteras säkert av vår betalväxel Netaxept som följer nationella och internationella säkerhetsstandarder och är PCI-certifierad.

***

Betalning mot faktura
Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans bolag Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 30 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

I kassan väljer du betalningsalternativet faktura. När du anger ditt personnummer gör Escter en kreditprövning och en kreditupplysning kan komma att tas. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts.

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Du har inga betalningsanmärkningar

***

Dela upp betalningen
Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans bolag Ecster kan du delbetala dina köp, stora som små. Du väljer själv det köputrymme som passar ditt totala inköpsbelopp bäst upp till 80 000 kr. Ditt köputrymme läggs upp på ett konto hos Handelsbanken Finans.

I kassan väljer du betalningsalternativet delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. När du sedan bekräftar ditt köp och din ansökan om delbetalning, gör Ecster en sedvanlig kreditprövning. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts, därefter slutför du köpet. Du kan när som helst välja att slutbetala utan extra kostnad.

Har du en gång delbetalat en vara hos Handelsbanken Finans eller Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditprövning. Är ditt köputrymme för litet ansöker du enkelt om en höjning – du får svar direkt.

Alternativ för delbetala

Betalningsalternativ

UPPLÄGG-
NINGS-

AVGIFT

Adm. avgift
per mån

Årsränta

Effektivränta
vid köp på
10 000 kr

Totalt belopp att
betala vid köp
på 10 000 kr

Inköpsmånad + 30 dagar

0 kr

29 kr

0%

2,02%

10 029 kr

2 betalningar

95 kr

29 kr

0%

12,93%

10 153 kr

5 betalningar

295 kr

29 kr

0%

18,90%

10 440 kr

11 betalningar

295 kr

29 kr

0%

12,77%

10 614 kr

23 månader

295 kr

29 kr

8,95%

19,67%

11 908 kr

35 månader

295 kr

29 kr

8,95%

18,37%

12 750 kr

595 kr/månad

295 kr

29 kr

8,95%

20,37%

11 685 kr

Övriga villkor: Inköpsmånaden är betalningsfri. Eventuell uppläggningsavgift delas upp på antalet betalningar.

Grundkraven för att ansöka om delbetalning är följande:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Du har inga betalningsanmärkningar

***

Avbeställning eller förändring av order
Kund äger rätt att fram till det att ordern är betald utan kostnad att avbeställa eller ändra av order. Ta bara kontakt med oss via mail eller telefon så vi kan lösa det. 
 
***
Ångerrätt
Som privatperson har du enligt Lagen om Distansavtal och avtal utanför affärslokaler, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar från mottagandet. Ångerrätten gäller inte för avtal som ingås utanför affärslokaler om det totala priset är mindre än 400 kronor.
Fler undantag från ångerrätten11 § Ångerrätt gäller inte för avtal som
1. avser en tjänst som har fullgjorts, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts,
2. avser en vara eller tjänst vars pris beror på sådana svängningar på marknaden som näringsidkaren inte kan påverka och som kan inträffa under ångerfristen,
3. avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel,
4. avser en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal, tex ätbaraprodukter,
5. avser en vara som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten,
6. avser en vara som till sin natur är sådan att den efter leverans sammanblandas med en annan vara på så sätt att varorna inte kan skiljas från varandra,
7. avser alkoholhaltig dryck till ett bestämt pris, när leverans inte kan ske inom 30 dagar och värdet på drycken vid leveransen beror på sådana svängningar på marknaden som näringsidkaren inte kan påverka,
8. avser en förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat datorprogram och förseglingen har brutits av konsumenten,
9. avser lösnummer av en tidning eller en tidskrift,
10. ingås vid en auktion, om det är möjligt att delta i auktionen även på ett annat sätt än genom att använda ett medel för distanskommunikation,
11. avser digitalt innehåll som levereras på något annat sätt än på ett fysiskt medium, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till leverans på detta sätt och gått med på att det inte finns någon ångerrätt,
12. avser kulturevenemang, idrottsevenemang eller någon annan liknande fritidsaktivitet, servering, catering eller någon annan liknande tjänst, inkvartering, varutransport eller biluthyrning, om näringsidkaren ska tillhandahålla tjänsten på en bestämd dag eller under en bestämd tidsperiod, tex att du sökt upp oss och handlar på tex marknader, mässor eller andra platser där vi står och säljer varor tillfälligt. eller
13. avser en brådskande reparations- eller underhållsåtgärd vid ett besök i konsumentens bostad, om besöket äger rum på konsumentens initiativ och uttryckliga begäran och reparations- eller underhållsåtgärden omfattas av konsumentens begäran eller har ett direkt samband med denna. Lag (2014:14).Återsändande av vara, vilken returneras med hänvisning till Lagen om Distansavtal och avtal utanför affärslokaler, sker på kunds bekostnad vilket innebär att kunden betalar returkostnaden.
Ätbara varor kan ej returneras på grund av hälso- eller hygienskäl.
Numera behöver varan inte vara i oförändrat skick, vilket medför att du kan sända tillbaka varan även om det är en bruten förpackning. Dock sker detta till en stor värdeminskning. Kontakta oss ALLTID innan du skickar tillbaka någonting! Då vi kommer överens om värdeminskningen. Annars godtar du vårt förslag på värdeminskning utan diskussion. 
 
***
Öppet köp & bytesrätt
Kreativa Ting har inte öppet köp eller bytesrätt på varor köpta hos oss via weborder förutom lagstadgade ångerrätten på 2 v.
Vid nyttjande av ångerrätt, kontakta oss innan retur.
Du som kund står för returfrakt!
***
Reklamationer
Privatpersoner har enligt konsumentköplagen två (2) års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. När du gör en reklamation betyder det att du meddelar säljaren att du inte är nöjd och varför. Om du upptäcker ett fel på varan under de första sex månaderna efter köpet har du ett bättre konsumentskydd. Om felet är ursprungligt, det vill säga fanns där från början har du rätt att få varan reparerad eller utbytt. Om säljaren inte håller med dig om hur felet uppstått är det han eller hon som måste bevisa  att felet inte är ursprungligt under den här tiden. När det har gått mer än sex månader efter köpet är det i stället du som köpare som måste bevisa att felet är ursprungligt.
Om du ska skicka tillbaks varan till säljaren med post så tänk på att noga förpacka den så den inte skadas under transporten. Om varan kommer fram till säljaren i skadat skick så är det du som kund som bär risken för det.
Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt skall du kontakta oss via e-post eller telefon så berättar vi hur du ska gå tillväga med reklamationen.
Vi lagar varan i butiken om vi kan, annars så skickar vi varan till ett servicecentrum, ibland vill vi att du skickar varan dit på engång – för att du ska få så snabb hjälp som möjligt. Men vi talar om hur du ska göra när du hör av dig för en reklamation. ALLA ska fylla i ett reklamationsschema och skriva under, detta ska skickas med varan i retur vid reklamation. Om felet är ursprungligt, det vill säga fanns där från början har du rätt att få varan reparerad utan kostnad. Är inte felet ursprungligt, det vill säga har uppkommit av felaktigt användande av produkten får du själv stå för reparationerna.
Du betalar alla fraktkostnader i samband med reklamation, tillbaka till oss samt tillbaka till dig.

Skador utanpå paket/brev som uppstått under leveransen till dig ska omedelbart anmälas till fraktbolaget DHL. 
Om din leverans är försvunnen/ej framkommen, kontakta oss så hjälper vi dig att anmäla det till DHL.

ETT FÖRTYDLIGANDE!
OBS! Att allt här ovan rör privatpersoner precis som det står i texten!
Ej om du köpt varan och använder i näringsverksamhet! Förening, skola och  annan typ av verksamhet är medräknad här!
Spelar ingen roll om du som privatperson står för varan! Används den i näringsverksamhet gäller inte konsumentköplagen!
För frågor som gäller för näringsverksamhet hör gärna av dig!
Oftast tillämpas Köplagen, men med vissa undantag!
Bla att säljaren inte under några omständigheter har ett skadeståndsansvar för köparens ekonomiska förluster. Hur de än har uppkommit!
Före köpet äger säljaren varan och står för risken med varan. Efter köpet har äganderätten övergått till köparen och köparen står för risken. Vi tillämpar Distansköp för varor beställda på vår hemsida, vilket anses att varan är överlämnad till köparen när transportören mottar varan. Detta gäller även om det är en extern speditör.
Om du som näringsidkare vill reklamera en skadad eller felaktig produkt skall du kontakta oss via e-post eller telefon så berättar vi hur du ska gå tillväga med reklamationen.
Vi lagar varan i butiken om vi kan, annars så skickar vi varan till ett servicecentrum, ibland vill vi att du skickar varan dit på en gång – för att du ska få så snabb hjälp som möjligt. Men vi talar om hur du ska göra när du hör av dig för en reklamation.
ALLA ska fylla i ett reklamationsschema och skriva under, detta ska skickas med varan i retur vid reklamation. Om felet är ursprungligt, det vill säga fanns där från början har du rätt att få varan reparerad utan kostnad. Är inte felet ursprungligt, det vill säga har uppkommit av felaktigt användande av produkten får du själv stå för reparationerna.
Du betalar fraktkostnaden tillbaka till oss vid reklamation samt tillbaka till dig.
Om du ska skicka tillbaks varan till säljaren med post så tänk på att noga förpacka den så den inte skadas under transporten. Om varan kommer fram till säljaren i skadat skick så är det du som kund som bär risken för det.

 


 
 

 

 

 

 

 

 

WordPress Video Lightbox Plugin