Symaskiner

Hos Kreativa Ting finner du bara kvalitetssymaskiner!

Tänk på att hos oss ingår även en gratis introduktion och kurs (se datum på hemsidan under rubriken kurser) och support även efter köpet samt någonstans att vända dig om det krånglar!

Vi säljer endast kvalitets symaskiner från dessa märken i butiken Kreativa Ting på Erikslund i Västerås och i vår webshop:

Logga 1
Vi har samma pris i butiken på symaskinerna från Janome som alla webbutiker har! Jämför gärna! Tänk på att hos oss ingår även en gratis introduktionskurs (se datum på hemsidan under rubriken kurser), support även efter köpet och någonstans att vända dig om det krånglar! Vi erbjuder även skaparträffar i butiken då det finns tillfälle att träffa likasinnade!
Som första och just nu enda butik i Sverige säljer vi Janome longarms quiltmaskin Quilt Maker Pro 18 samt Pro Stitcher, vi har den uppställd i butiken så du kan komma hit och få mer information om den samt provsy den.
Janome symaskiner

.

Logga     
Vi har samma pris i butiken på symaskinerna från Baby Lock som alla webbutiker har!
Jämför gärna! Tänk på att hos oss ingår även en gratis introduktionskurs (se datum på hemsidan under rubriken kurser), support även efter köpet och någonstans att vända dig om det krånglar!  Vi erbjuder även skaparträffar i butiken då det finns tillfälle att träffa likasinnade!

Baby Lock overlockmaskiner

.

Bernina loggo
Vid köp av en “riktig” Bernina symaskin ingår även en gratis introduktionskurs (se datum på hemsidan under rubriken kurser), support även efter köpet och någonstans att vända dig om det krånglar!  Vi erbjuder även skaparträffar i butiken då det finns tillfälle att träffa likasinnade!

OBS! Vi säljer inte Bernetter som är Berninas lågprismärke pga kvalitén!

Bernina symaskiner

.

Du kan även beställa symaskiner från Elna och Brother i butiken.

Brother loggo
Brother symaskiner

*****

Vad du ska tänka på när du ska köpa ny symaskin?!

När du ska välja symaskin är det viktigt att tänka på flera saker bla kvalitet hur bra kan den sy i tjocka respektive tunna material och hur är den byggd och vilken kvalitet har den på delarna den är byggd av, vad man ska sy och hur länge man vill att symaskinen ska hålla och kunna lagas med ev. reservdelar.
På billiga symaskiner har man tummat på kvalitén och gjort delarna så billiga som möjligt och inte tänkt på hållbarheten eller sömnadsglädjen. Om man gör en symaskin av bara billiga och dåliga delar får man ingen bra symaskin, den låter mer (rasslar mer), hoppar mer när du syr, ger sämre sömmar och trådtrassel mm. En billig symaskin behöver snabbt in på service och en sådan symaskin är inte värd att serva eller att reparera då det inte kan ges några garantier att det inte börjar krångla igen. De är byggda för att inte kunna servas utan de är tyvärr slit och släng som gäller där. 

En kvalitetssymaskin ger sömnadsglädje med fina sömmar och är tystgående!
En kvalitetssymaskin är värd att serva och underhålla, precis som en bil behöver den kärlek och omvårdnad för att fungera som den ska och ge lång sömnadsglädje!
En kvalitetssymaskin håller i många år!

Olika symaskinskategorier som passar barn

En bra symaskin med enkla och bra funktioner. För barnen som kanske inte syr så mycket men ändå vill sy lite då och då. Den klarar det mesta tunna material på ett enkelt sätt, men inte flera lager jeans. För att välja söm och stygnlängd mm vrider man på rattarna för att få det som man själv vill ha det.
Viss kunskap krävs för att få bästa sömnadsresultat på en enklare mekanisk symaskin.

Följande symaskiner som går under kategorin enklare mekaniska symaskiner som passar barn: Janome 920

Janome Idun har 5 mm bred söm.

***

Enklare mindre mekaniska symaskiner

Passar dig som behöver en bra symaskin med enkla och bra funktioner. För dig som kanske inte syr så mycket tex syr upp gardiner lite då och då. De klarar det mesta tunna material i hemmet på ett enkelt sätt, men inte flera lager jeans som tex vid uppläggning av jeans då man syr igenom mellan 6-9 lager jeans där det blir som tjockast. För att välja söm och stygnlängd mm vrider man på rattarna för att få det som man själv vill ha det. Viss kunskap krävs för att få bästa sömnadsresultat på en enklare mekanisk symaskin.

Följande symaskiner som går under kategorin enklare mekaniska symaskiner: Janome Hild

Janome Hild har 5 mm bred söm.

***

Starkare mekaniska symaskiner

Passar dig som ställer höga krav på en symaskin och som gärna syr i både väldigt tunna och tjocka tyger.
Dessa symaskiner har en stark motor och klarar alltså sömnad i väldigt tjocka lager tyg tex jeans och skinn med rätt nål vill säga. Upp till 12 lager jeans, båtkapell och skinn är alltså en lätt sak att sy med rätt symaskin och nål vill säga.
Dessa mekaniska symaskiner motsvarar de “gamla” hederliga mekaniska symaskinerna de som tillverkades för ca 30-50 år sedan och vissa fortfarande fungerar tex gamla Husqvarna, Bernina, Elna och Singer symaskiner när det gäller styrka och hållbarhet. Så är du van och har haft en sådan symaskin tidigare ska du minst köpa en stark mekanisk symaskin som efterföljare, alternativt någon av följande elektroniska symaskiner: Janome Skyline 3, 5 eller 7 samt någon av Janome Horizon serien eller Bernina 400 serien.

Följande symaskiner som går under kategorin starkare mekaniska symaskiner: Janome Easy Jeans och Bernina 1008

Janome Easy Jeans har 6 mm bred söm.
Bernina 1008 har 5,5 mm bred söm.

***

Enklare mindre elektroniska symaskiner

Passar dig som behöver en symaskin med enkla och bra funktioner. För dig som kanske inte syr så mycket tex syr upp gardiner lite då och då.
De klarar inte flera lager jeans som tex vid uppläggning av jeans då man syr igenom mellan 6-9 lager jeans där det blir som tjockast, då den har en ganska klen motor.
En lätt symaskin rent viktmässigt vilket gör att den lättare hoppar och rör sig vid sömnad i långa tygstycken.
För att välja söm och stygnlängd mm trycker man på knappar på maskinen så ställer maskinen in det automatiskt efter vilken söm du väljer. Givetvis kan du ställa in egna inställningar. 

Följande symaskiner som går under kategorin enklare elektroniska symaskiner: Janome 2030

Janome 2030 har 7 mm bred söm.

***

Lite mer avancerade men mindre elektroniska symaskiner

Passar dig som behöver en bra symaskin med enkla och bra funktioner men även vill ha lite flera sömmar. För dig som kanske vill börja med quiltning och klädsömnad, men passar också till att lappa och laga mm. De klarar det mesta i hemmet på ett enkelt sätt. Klarar sömnad i tre lager jeans.
Lite lättare maskiner rent viktmässigt vilket gör att de lite lättare hoppar och rör sig vid sömnad i långa tygstycken men småsömnad passar de perfekt till. Dessa maskiner är perfekta till kursmaskiner till dig som behöver ett komplement till din större symaskin hemma. För att välja söm och stygnlängd mm trycker man på knappar på maskinen så ställer maskinen in det automatiskt efter vilken söm du väljer. Givetvis kan du ställa in egna inställningar. En elektronisk symaskin passar dig som är noga med ditt resultat och strävar efter det perfekta resultatet.

Följande symaskiner som går under kategorin lite mer avancerade mindre elektroniska symaskiner: Janome 6050 och 7200

Janome 6050 och 7200 har 7 mm bred söm.

***

Lite starkare elektroniska mindre symaskiner

Passar dig som behöver en bra stark symaskin med enkla och bra funktioner. För dig som kräver lite mer av din symaskin, det vill säga att den har lite mer kraft och ork att sy i både tunna och lite tjockare tyger. De klarar det mesta i hemmet på ett enkelt sätt.
Dessa maskiner är även perfekta som kursmaskiner till dig som behöver ett komplement till din större symaskin hemma.
För att välja söm och stygnlängd mm trycker man på knappar på maskinen så ställer maskinen in det automatiskt efter vilken söm du väljer. Givetvis kan du ställa in egna inställningar. En elektronisk symaskin passar dig som är noga med ditt resultat och strävar efter det perfekta resultatet.

Följande symaskiner som går under kategorin starkare elektroniska mindre symaskiner: Janome Allvis, Janome Embla 6030 och Bernina 300 serien.
En av våra mest sålda symaskiner i butiken är Janome Embla 6030 som är den enklaste symaskinen att använda och även klarar sömnad i jeans utan problem, vid sömnad då och då. Ej byggd för intensiv sömnad i jeans, då behöver man steppa upp till en Janome Skyline 3, 5 eller 7 som har starkare motorer och bättre matarsystem.

Janome Allvis och Embla 6030 har 7 mm bred söm.
Bernina 300 serien har från 5,5 mm – 7 mm bred söm beroende på modell.

***

Starka elekrtoniska symaskiner mellanmodell

Med en stark elektronisk symaskin i mellanmodell får du en mängd funktioner som gör din sömnad betydligt enklare och mer tidseffektiv. För dig som kräver lite mer av din symaskin, det vill säga att den har lite mer kraft och ork att sy i lite tjockare tyger men även i tunna fina tyger som organza. De klarar det mesta i hemmet på ett enkelt och galant sätt.
Dessa starka elektroniska symaskiner motsvarar de mekaniska starka symaskinerna Janome Easy Jeans och Bernina 1008. Alltså de “gamla” hederliga symaskinerna Husqvarna, Bernina, Elna och Singer mfl, de som tillverkades för ca 30-50 år sedan och vissa fortfarande fungerar.
De starka elekrtoniska symaskinerna har extra belysning, lång friarm – 21 cm och underbara motivsömmar med hela 9 mm breda sömmar (gäller inte Skyline 3 som har 7 mm breda sömmar), stark motor, övermatare ingår i Skyline 5 och 7 som matar tyget exakt lika mycket över som under mm. Ett helt annat matarsystem än de mindre symaskinerna.
För att välja söm och stygnlängd mm trycker man på knappar på maskinen så ställer maskinen in det automatiskt efter vilken söm du väljer. Givetvis kan du ställa in egna inställningar.
En elektronisk symaskin passar dig som är noga med ditt resultat och strävar efter det perfekta resultatet samt verkligen vill få sömnadsglädje när du syr!

Följande symaskiner som går under kategorin starkare elektroniska symaskiner mellanmodell: Janome Skyline 3, 5, 7, Bernina 400 och 500 serien.

Janome Skyline 3 har 7 mm bred söm. Janome Skyline 5 och 7 har 9 mm bred söm.
Bernina 400 serierna har från 7 mm – 9 mm bred söm beroende på modell.

Janome Skyline 5 är vår näst mest sålda symaskin i butiken Kreativa Ting.

***

Stora och starka elektroniska symaskiner modell större

Med en elektronisk stor och stark symaskin får du en mängd funktioner som gör din sömnad betydligt enklare och mer tidseffektiv. För dig som kräver lite mer av din symaskin, det vill säga att den har lite mer kraft och ork att sy i lite tjockare tyger men även i tunna fina tyger som organza. De klarar det mesta i hemmet på ett enkelt och galant sätt. Detta är symaskinen för dig som verkligen vill ha en symaskin utöver det vanliga.
Dessa symaskiner är dessutom underbara quiltmaskiner.
De har extra belysning, extra lång friarm – upp till hela 36 cm och underbara motivsömmar med hela 9 mm breda sömmar, stark motor, inbyggd övermatare som matar tyget exakt lika mycket över som under mm. Dessa maskiner måste helt enkelt upplevas!
För att välja söm och stygnlängd mm trycker man på knappar på maskinen så ställer maskinen in det automatiskt efter vilken söm du väljer. Givetvis kan du ställa in egna inställningar.
En elektronisk symaskin passar dig som är noga med ditt resultat och strävar efter det perfekta resultatet.
Inbyggd övermatare på Janome Horizon 9450, CM7, 6700.

Följande symaskiner som går under kategorin proffsiga stora elektroniska symaskiner: Janome Continental CM7, Janome Horizon 9450, Janome 6700 och Bernina 700 serien.

Janome Continental CM7, Janome Horizon 9450 och 6700 har 9 mm breda sömmar.
Bernia 700 serien har 9 mm breda sömmar.

***

Specialsymaskiner

Broderi maskiner och kombisymaskiner

Vi har flera olika modeller av broderimaskiner och kombisymaskiner i butiken.
Välkommen in för att se vilka maskiner vi har i butiken så berättar vi mer om dessa och visar de gärna!

Overlockmaskiner, Covermaskiner och kombimaskiner

Vi har flera olika modeller av overlocker, covermaskiner och kombimaskiner i butiken.
Välkommen in till butiken så berättar vi  mer om dessa maskiner och visar de gärna.

Vår storsäljare bland overlockerna är Baby Lock Victory den självträdande overlocken och självinställande overlocken så man inte måste ställa in trådspänningen som oftast krånglar på en overlock.
Med den är det bara att tuta och sy i alla olika sorters tyger och tjocklekar, den är helt magisk att sy med och skänker enorm sömnadsglädje.

***

Golvquiltmaskin eller longarmsquiltmaskin som de också kallas

Som första och just nu enda butik i Sverige säljer vi Janome longarms quiltmaskin Quilt Maker Pro 18 samt Pro Stitcher, vi har den uppställd i butiken så du kan komma hit och få mer information om den samt provsy den. Självklart ingår kurs i butiken även på denna maskin vid köp samt support.

Läs mer om val av symaskin längre ner på sidan under rubriken “Fördelar med att köpa symaskin hos Kreativa Ting!”

*****
Erbjudanden i butiken

Vi har olika erbjudanden varje månad på symaskinerna!
Välkommen in till butiken för att se vad vi har för erbjudande för tillfället!
Vissa erbjudanden presenterar vi även på hemsidans första sida.

*****

Symaskinsservice

Vi utför service och reparationer på symaskiner, vi tar emot de flesta symaskinsmärken som Janome, Bernina, Husqvarna, Brother, Elna mfl.

Vi servar inte Singers lågpris symaskiner som finns att köpa på tex Lidl, ICA, Eko mfl. Dessa är inte byggda för att servas och lagas. Dessa är bara till för att slita och slänga, tyvärr!

Inlämning av symaskiner för service eller reparationer sker i butiken Kreativa Ting på Erikslund i Västerås under våra öppettider.

En service på vanliga symaskiner kostar 895:-, då ingår inte reparationer och reservdelar.

OBS! Servade symaskiner förvaras enligt lag bara i 3 mån efter färdigt servicedatum! Outhämtade symaskiner som stått hos kreativa Ting i mer än 3 mån tillfaller då Kreativa Ting för utfört arbete. Detta innebär att du inte kan komma efter ett halvår eller längre och tro att din symaskin ska finnas kvar hos Kreativa Ting. 

*****

Fördelar med att köpa symaskin hos Kreativa Ting!

Vi hjälper dig med valet av symaskin så den passar dina sömnadsbehov.
Alla har olika krav på symaskinerna beroende på vad man ska sy och hur länge man vill att symaskinen ska hålla och kunna lagas med ev. reservdelar.

Du får gärna provsy maskinerna för att bäst kunna avgöra vilken som passar dig.
Vill du köpa någon modell på symaskin som vi inte har hemma så beställer vi hem den till dig!

Det ingår en gratis introduktionskurs på din symaskin.
Vid köp av en symaskin ingår en gratis introduktionskurs på din symaskin som ska ses som ett komplement till instruktionsboken! Kursen är alltså ett erbjudande till dig eftersom du köpt symaskinen hos oss, inget krav från vår sida att du går den bara en önskan då vi vet att du får med dig så mycket bra tips och du får lära dig symaskinens olika funktioner vad gäller inställningar, sömmar, de olika pressarfötterna, tråd och nålval i kombination med tygval mm.
Kursen hålls i butiken Kreativa Ting på Erikslund i Västerås, för kursdatum kika under fliken kurser. Introduktionskurserna hålls bara vid de tillfällen som anges på hemsidan! Vi har tyvärr inte möjlighet att boka in enskilda kurser för var och en.

Erbjudandet om gratis symaskinskurs gäller bara en gång per symaskin och endast en person.

Support
Om du köper symaskinen hos oss svarar vi på frågor om symaskinen som uppkommer med tiden.

Byta till dyrare symaskin inom 1 år
Vilket innebär att du kan byta upp dig till en större och dyrare modell om du känner att du vill få ut mer av din symaskin. Förutsättningen är att din symaskin fortfarande är av en aktuell symaskinsmodell och inte har utgått hos leverantören. Vi drar av 25% från priset du gav på maskinen, sen betalar du mellanskillnaden på ordinarie priset på den nya maskinen om bytet sker inom 1 år. Gäller alltså inte vid erbjudanden eller andra kampanjer! Efter ett år sker inbyte av symaskin efter överenskommelse.
Vi byter aldrig in en symaskin för att du vill byta till en billigare symaskin!!!!
OBS! Originalkartong och alla tillbehör, instruktionsböcker mm ska finnas kvar! Annars drar vi av 10% för var sak som saknas!

(OBS! Kreativa Ting har inte öppet köp på symaskiner eller andra varor!)

Du har alltid någonstans att vända dig om symaskinen krånglar eller behöver service.
En symaskin bör genomgå en service per år om du syr mycket eller vart annat år om du syr lite mindre.

Precis som en bil behöver service behöver symaskinen service för att fungera, hålla längre, ge mindre slitage på delarna samt förebygger stora reparationskostnader.

Köper du symaskinen hos Kreativa Ting kan du teckna ett serviceavtal på 3 år eller 5 år, vilket innebär att du får service varje år på din symaskin till ett riktigt bra pris.

Du får en manual till symaskinen på svenska.
Lättförståelig svensk manual till alla symaskinerna. Vissa modeller har även en DVD skiva med instruktioner, dock på Engelska.

Inspirationskvällar och skaparträffar
Kreativa Ting ordnar inspirationskvällar och skaparträffar för dig som är intresserad av att sy!

*****

Skolor och andra verksamheter
Vi har samarbete med skolor och andra verksamheter.

Vi erbjuder skolrabatter på symaskiner och utför skolservice direkt på plats i skolan på samtliga märken. Vid vissa tillfällen kan vi ta med oss maskinerna och serva i butikens serviceverkstad, tex över helger och lov.
Varmt välkommen att kontakta oss för demonstration och provsömnad av lämpliga skolmaskiner, skolservice eller annan rådgivning.
Ps. Som enda märket av symaskiner lämnar Janome även 5 års fabriksgaranti på sina symaskiner till skolor och andra verksamheter, det borgar för att de vet att de säljer bra kvalitet på sina symaskiner. Ds

*****

Välkommen till butiken för att kika på alla symaskiner vi har uppställda!
Alltid minst 30 olika modeller.

WordPress Video Lightbox Plugin